Hibrit araba; benzin sarfiyatını minimum seviyeye indirmek amacıyla üretilmiş özel araçlardır. Hibrit araçlar, benzin sarfiyatını azaltmayı sağlamak için de sıkışık trafik, düşük hız gibi durumlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanır. Hibrit aracın bu yöntemi izlemesi sayesinde sıfır emisyon salınımı sağlanır. Hibrit araçta yer alan elektrik motorunun çalışması için gerekli enerji, benzin motoru çalıştığı zamanlarda ya da frenleme sırasında aküden elde edilir. Bu nedenle hibrit araçların elektriğe bağlanarak şarj edilmesine gerek kalmaz. Hibrit aracın şanzımanı üzerine bağlı bulunan elektrik motorları, otomobillerin en çok yakıt tükettikleri kalkış ve ilk 2 viteste genellikle devreye girer. Tek başlarına sunabildikleri menziller sınırlı olan hibrit araçlarda, bu sayı ortalama 30-50 kilometre barajını geçemez. Hibrit araçlar, gün geçtikçe yaygınlaşan modeller arasında yer alır. Kişinin çevreye verdiği zararı azaltmasında yardımcı olan hibrit araba nedir sorusu büyük bir araştırma konusudur. Hibrit araç yukarıdaki gibi kısaca tanımlanabilir. Fakat, aracın özellikleri ve çalışma sistemi gibi daha merak edilen pek çok unsur bulunur. Bu anlayış ile sizler için merak edilen hibrit araçları detaylı şekilde inceledik.
Hibrit araçların dikkat çeken pek çok özelliği mevcuttur. Bu özellikler hem aracı kullanan kişilere hem de çevreye fayda sağlar. Hibrit araç yakıt tüketimi düşük olduğu için oldukça avantajlı görülürler. Hibrit araçların emisyon değerleri de diğer araç modellerine oranla daha düşük olur. Genelde ilk hızlandıkları aşamada elektrik motorundan destek alarak çalışan hibrit araba modelleri, geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Hibrit araba modellerinde destek motoru yer alıyor. Destek motorları daha geç yıpranma süresine sahipler. Bu da daha uzun ömürlü bir kullanımı beraberinde getiriyor. Ancak hibrit araçlarda da oto bakımın düzenli olması önemli.
Hibrit araba nasıl çalışır sorusuna kısaca; ‘’Hibrit araçlar birden daha fazla enerji kaynağı kullanarak çalışırlar.’’ şeklinde yanıt verilebilir. İlk olarak 1902 senesinde Porsche tarafından üretimi yapılan hibrit arabalar günümüzde sıklıkla tercih edilen araba modelleri arasında yer alır. Hibrit otomobilin hareket etmesi için elektrik, dizel motor ya da benzin gereklidir. Böylelikle arabalar daha az benzin yakar ve yalnızca yakıt kullanan geleneksel motorlara göre yakıt verimliliği sağlar. Hibrit arabada kullanılan elektrik gücü de aracın motor performansının artmasını artırıcı rol oynar. Hibrit araç şarjı için kendi sistemini barındırır. Bu da aracın şarj edilmesi için bir sürücüye veya kişiye ihtiyaç duyması durumunu ortadan kaldırır.
Otopratik Türkiye’nin farklı şehirlerinde şarj ünitelerine yer veriyor. Elektrikli veya hibrit araç sahibiyseniz araç şarjı desteği için Otopratik noktalarını tercih edebilirsiniz. Online olarak oto servis randevusu alarak, aracınızdaki bir arıza durumuna da hızlı şekilde çözüm bulabilirsiniz. Aracınızı size en yakın Otopratik noktasına götürmeden önce maliyet hesaplaması yapmak için akıllı cihaz üzerinden oto servis fiyat listesini inceleyebilirsiniz.