Hiç kendinizi trafikte veya trafik ışıklarında takılıp da arabanızın aniden durduğu oldu mu? Bu durum hem sinir bozucu hem de endişe verici olabilir. Öte yandan trafikteyken böyle bir durumla karşılaşmak yayalar, diğer araçlar ve araç içerisindeki yolcular için tehlikeli bir durum oluşturabilir.
Araba gaz kesilmesi, birkaç farklı şeyin neden olabileceği yaygın bir sorundur. Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur. Araba gaz kesilmesi yaşarsanız, mümkün olan en kısa sürede teşhis ve onarım için aracınızı kurumsal bir oto servise götürmeniz önemlidir.
Tıkanmış yakıt enjektörleri, araç sahipleri için büyük bir sorun olabilir. Bir motorun sert çalışmasına, stop etmesine veya verimlilik ve güçte düşüş yaşamasına neden olabilirler. Yakıt enjektörlerinin içinde toz, kir, pas veya kalıntı gibi yabancı cisimler biriktiğinde ve bunların motora yakıt enjekte etmesini engellediğinde tıkanma meydana gelir. Tıkanma yeterince şiddetliyse, yakıt akışını tamamen engelleyecek ve aracınızın durmasına veya güç kaybetmesine neden olacaktır. Bu sorunu önlemenin en iyi yolu, aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırmak ve enjektörlerde herhangi bir tıkanıklık oluşmaması için tüm bileşenlerin temiz ve pisliklerden arındırılmış olduğundan emin olmaktır. Bu nedenle periyodik bakım işlemlerini ihmal etmemelisiniz. Ek olarak, daha yüksek kaliteli benzin kullanmak, düşük dereceli yakıtlardan daha az safsızlık içerdiğinden tıkanma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.
Eğer hava filtresi tıkanmışsa da araçlarda gaz kesmesi meydana gelebilir. Böyle durumlarda hava filtresi değişimi işlemlerinden faydalanmak gerekir.
Bazı durumlarda, motor gaz kelebeğinin kesilmesi, hızlanma veya yavaşlama sırasında doğru şekilde algılamasını engelleyen hatalı bir sensör veya başka bir mekanik sorun tarafından tetiklenebilir. Böyle bir durumda, daha ciddi hasarlar oluşmadan sorunları teşhis edip onarabilmeleri için aracınızı mümkün olan en kısa sürede alanında uzman bir oto servise gitmeniz önemlidir.
Aracınız ara sıra gaz yiyorsa bunun çeşitli sebepleri olabilir. Boş bir benzin deposu kadar basit bir şey veya arızalı bir yakıt pompası veya tıkalı bir yakıt filtresi gibi daha karmaşık bir şey olabilir. Sürüş sırasında araç yanmış lastik gibi kokuyorsa bu, hortumlardan birinde bir sorun olduğunu veya katalitik konvertörün arızalı olduğunu gösterebilir. Aracınızı uzman bir oto servise götürmeli ve bir onarım planı önerebilmeleri için sorunu teşhis etmelerini sağlamalısınız. Sıvı seviyelerinin kontrol edilmesi ve bujilerin değiştirilmesi gibi düzenli bakımlar da beklenmedik gaz tüketiminin önlenmesine yardımcı olabilir.
Arabanız gaz almıyorsa, denemek isteyebileceğiniz birkaç şey var. İlk adım, yakıt filtresini kontrol etmek ve düzgün çalıştığından emin olmaktır. Yakıt filtresi değişimi gerekiyorsa Otopratik oto servislerinden destek alabilirsiniz. Otopratik tarafından sunulan kaliteli hizmetlerinden faydalanmak için oto servis ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Online oto servis randevusu ile aracınız için ihtiyacınız olan tüm işlemleri tek bir adımda tamamlayabilirsiniz.